Bitcoin hinta sekä kryptovaluutta uutiset 11.9.2021

Tällä viikolla El Salvador on tehnyt historiaa kryptovaluutta maailmassa, sillä se on ensimmäisenä maana hyväksynyt Bitcoinin viralliseksi maksuvälineeksi. Pitkällä aikavälillä tämän vaikutusta Bitcoin hinta on mahdotonta ennustaa sekä myös kysymykseen mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa vastaaminen on tällä hetkellä erittäin vaikeaa. Näiden uutisten myötä osta virtuaalivaluuttaa on tulevaisuudessa kenties vielä ajankohtaisempi sijoitus mahdollisuus.

Puolivuotta sitten El Salvador oli suhteellisen tuntematon valtio Bitcoin markkinoilla, mutta tilanne muuttui todella merkittävästi kolme kuukautta sitten. Miamissa järjestetyssä Bitcoin-konferenssissa El Salvador ilmoitti sen hyväksyvän Bitcoinin lailliseksi maksuvaluutaksi. Lakimuutos hyväksyttiin selvällä enemmistöllä, jolloin asetettiin kolmen kuukauden aikaraja, joka sulkeutui 7.9.

Bitcoin hinta mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa osta virtuaalivaluuttaa
Bitcoin hinta saattaa muuttua El Salvadorin julkistuksen myötä

Vaikutukset Bitcoin hinta ennusteeseen

Suomessa pankkialalla uutiset on otettu vastaan suhteellisen negatiivisessa mielessä, sillä uutisissa olemme saaneet lukea varsin negatiivisia päivityksiä tähän liittyen. Tavallisen pankkijärjestelmän edustajat saattavat olla hieman ennakkoluuloisia sekä maalata kuvaa epäonnistuneesta kokeilusta ja tätä kautta luoda kuvaa valtiosta, joka tyrkyttää ihmisille kryptovaluuttaa.

Luonnollisesti Bitcoin tulee olemaan vain virallinen valuutta dollarin rinnalla. El Salvadorissa dollari on käypäinen maksuväline myös tulevaisuudessa. Erona nykyiseen on se, että tästä lähtien myyjän on hyväksyttävä Bitcoin myös maksuvälineeksi. Bitcoin hinta arvioiminen on yhä edelleen todella vaikeaa ja se että, mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa on erittäin haastavaa.

El Salvador on luonut erillisen vaihtokassan ja sitoutuu ostamaan kaikki Bitcoinit jotka yksityiset ihmiset tai kauppiaat haluavat myydä. Tämän vuoksi kansalaisten ei tarvitse kantaa harteillaan valuutta riskiä Bitcoin hinta vuoksi. Kansalaisille on tehty myös oma Bitcoin-lompakko, jonka käyttöön otettaessa annetaan 30$ edestä Bitcoinia.

Vastaavia uutisia nähdään lisää lähiviikkoina. Pankkijärjestelmän edustajat haluavat maalata El Salvadorin epäonnistuneeksi kokeiluksi ja luoda kuvaa valtiosta, joka survoo bittirahat kansalaistensa kurkkuun.

Näinhän asia ei ole. Bitcoinista tulee laillinen maksuväline dollarin rinnalle. Jokainen el salvadorilainen voi käyttää jatkossakin vain dollareita. Ero on nyt siinä, että kauppiaan on hyväksyttävä myös bitcoinit maksuvälineeksi, jos joku haluaa niitä käyttää.

Tulevaisuuden näkymät

Koska tämä on yhä täysin uusi muutos tuhansia muutoksia vanhassa rahankäyttö historiassa, Bitcoin hinta tulevaisuudessa on yhä täysi mysteeri. Luonnollisesti tämän kaltaisissa uudistuksissa voidaan aina havaita teknisiä ongelmia, eikä vielä voida varmasti tietää onko Bitcoin se oikea sijoituskohde vai mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa.

Bitcoin ostaminen

Jos olet harkinnut Bitcoiniin sijoittamista, niin kauppa paikan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Kannattaa valita luotettava sekä tunnettu pörssialusta. Markkinoilla on monia luotettavia toimijoita. Ostakryptoja.com suosittelee esimerkiksi suomenkielista eToroa joka on todella helppo ja turvallinen sijoituspaikka aloittelevalle kryptosijoittajalle. Tästä pääset luomaan tilin täysin ilmaiseksi: eToro
Myös StormGain on erittäin hyvä ja luotettava sivusto. Tästä pääset luomaan tilin sinne: StormGain

Muista aina että krypto sijoittaminen on erittäin suuren riskin sijoitustoimintaa, eli Bitcoin hinta saattaa vaihdella todella nopeasti. Myös kysymykseen, mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa ei kukaan voi vastata varmuudella. Eli älä ikinä osta virtuaalivaluuttaa enempää kuin sinulla on varaa hävitä.