Stocks_FI

Mikä on Solana?

Solana kryptovaluutta (SOL – token) on noussut nopeasti yhdeksi markkinoiden suosituimmista älysopimusalustoista kryptovaluutta maailmassa markkinoiden itseään kaikista nopeimpana lohkoketjuna. Mikä on Solana? Solana on teknisesti erittäin innovatiivinen sekä mahtipontinen projekti. Se pystyy muodostamaan uuden lohkoketjun alle puolessa sekunnissa sekä pystyy 65 000 transaktioon sekunnissa käyttämättä sharding-teknologiaa tai layer-2 -ratkaisuja. Suurena etuna on Solanan lohkoketju halpa hinta muihin lohkoketjuihin verrattuna, kuten Ethereum tai Cardano.

Mikä on Solana? SOL - token Solanan lohkoketju
Mikä on Solana?

Miten Solana toimii?

Solanan lohkoketju nopeus juontaa juurensa siihen, että se aikaleimaa (timestamp) lohkoketjunsa transaktiot ns. hajautetun kellon (decentralized clock) kautta. Kyseisen kellon johdosta Solanan solmut pystyvät vahvistamaan tapahtumat ilman keskinäistä keskustelua.

Kansankielellä esimerkkinä voisi toimia vanhanajan radiomastot, jos kaksi radiomastoa lähettää saman taajuista signaalia samanaikaisesti, lopputulos on pelkkää kohinaa. Jos taas ne aikatauluttavat signaalin lähettämisen vuorotellen, kuten tässä Proof of History – mallissa, verkosta tulee paljon tehokkaampi sekä nopeampi.

Solanan historiaa

Solana kryptovaluuta kehittäminen on aloitettu jo 2017, mutta se listattiin kryptopörssiin huhtikuussa 2020. Solanan lohkoketju on luonut Anatoly Yakovenko ja tämän artikkelin kirjoitushetkellä Solanan markkina-arvo on neljänneksi suurin kaikista kryptovaluutoista, heti Bitcoinin, Ethereumin ja Binance Coinin jälkeen. Kirjoitushetkellä Solanan kurssi on 133.79 USD.

Tulevaisuuden näkymät

Bloomberg ennustuksen mukaan Solanan lohkoketju saattaa olla yksi potentiaalisimmista kilpailijoista Ethereumille tulevaisuudessa. Solana kryptovaluutta on vielä todella alkutekijöissään, joten vielä on mahdotonta ennustaa tulevaa. Mutta miksi Solanan lohkoketju on niin ihmeellinen sekä Mikä on Solana? Verrattuna Ethereumin tai Bitcoinin lohkoketjuun Solanan lohkoketju on huomattavasti nopeampi sekä halvempi.

SOL – token odotuksen onkin todella korkealla tulevaisuudessa. Tähän syynä juuri se, että Solana kryptovaluutta on luotu olemaan nopeasti skaalautuva, erittäin matalilla 0.00025 UDS transaktio maksuilla. Tämän lisäksi SOL – token on löytänyt jo 350 projektia, joka kertoo Solanan lohkoketju sopii erinomaisesti myös oikeaan käyttöön.

SOL – token ostaminen

SOL – token ostaminen onnistuu erittäin helposti ja luotettavasti esimerkiksi krypto pörsseistä, kuten eToro, StormGain, Plus500 sekä Libertex.
Esimerkiksi eToro:n kautta ostaminen ja säilöminen sujuu todella helposti ja turvallisesti. Saatavilla on myös laaja kirjo muitakin suosittuja kryptovaluuttoja (mm. Bitcoin, Ripple, Ethereum, Neo, Litecoin…). Voit eToron kautta sijoittaa myös osakkeisiin, indekseihin sekä ETF:iä. Alla ohjeet miten oman eToro-tilin luominen tapahtuu erittäin nopeasti.

Vaihe 1. Luo oma tilisi eToroon tästä

Vaihe 2. Vahvista tilisi ja lisää rahaa
Kun vahvistus on suoritettu hyväksytysti, voit tallettaa tilille rahaa klikkaamalla vasemmalta löytyvää Talletus-painiketta. Talletus vaihtoehtoina luottokortti, pankkisiirto, PayPall tai pikasiirto. Minimitalletus on 10$, eli n. 9€.

Vaihe 3. Osta haluamaasi kryptovaluuttaa ja säilö turvallisesti eToro Walletissa!

Kryptosijoittaminen on erittäin riskialtista sijoittamista, joten älä ikinä talleta rahaa enempää kuin sinulla on vara menettää. Mikä on Solana? Kannattaako sitä ostaa? Kryptosijoittaminen on erittäin riskialtista sijoittamista, joten näihin kysymyksiin on tällä hetkellä mahdotonta vastata. Älä ikinä talleta rahaa enempää kuin sinulla on vara menettää.