SafeMoon
SafeMoon on kryptovaluutta, joka luotiin maaliskuussa 2021 toimimaan Binance Smart Chain -lohkoketjussa.
Keskeinen ero SafeMoon-kolikoiden ja muiden kryptovaluuttojen välillä on se, että sijoittajia kannustetaan holdaamaan, ei myymään rahakkeitaan.
SafeMoon-palkkiot
Jokainen, joka myy SafeMoon-kolikoita, maksaa siirrosta 10%: n maksun, josta puolet maksetaan osinkona nykyisille sijoittajille.
Safemoonin perustajien mukaan tämän myyntiin liittyvän rangaistuksen taustalla oleva ajatus on estää päivittäiskauppaa ja tasoittaa muiden kryptovaluuttojen kärsimä merkittävä hintavaihtelu.
Perustajat väittävät, että sijoittajat ovat turvallisella matkalla kuuhun tämän valuutan kanssa, mutta sinne vieminen vie aikaa.

Mikä on SafeMoon? Opas tähän kosmisen teeman omaavaan kryptovaluuttaan
SafeMoon on suhteellisen uusi kryptovaluutta, joka yrittää päästä kuuhun asti, kuten Bitcoin, Ethereum ja Dogecoin mutta paljon ennen niitä.
Maaliskuussa 2021 päivänvalon nähnyt SafeMoon on luonut lisääntynyttä pöhinää kryptovaluutta maailmaan sillä se on toimintaperiaattensa ansiosta väittänyt välttävänsä suuret hintavaihtelut, jotka ovat olleet ominaisia Bitcoinille, Ethereumille ja uusimmalle Dogecoinille.
Tähän mennessä valuutan kehittäjien mukaan SafeMoonia on ostanut n. 2,5 miljoonaa ihmistä. Tätä kirjoittaessa Safemoonin hinta on murto sentti – 0.0000027 dollaria ja markkina arvo 1,6 miljardia dollaria.
SafeMoon-kriitikot ovat kyseenalaistaneet tämän kolikon sanomalla, ettei siitä ole riittävästi tietoa kuinka kyseistä kolikkoa voidaan loppujen lopuksi käyttää.
SafeMoon, uudenlainen digitaalinen valuutta
SafeMoon on uudenlainen digitaalinen valuutta, kuten Bitcoin ja Ethereum, mutta siinä on pari keskeistä eroa. Safemoonin kehittäjät sanovat haluavansa korjata joitain ongelmia, kuten hintojen epävakautta, jotka ovat yleisiä muissa digitaalisissa kolikoissa. Tätä varten SafeMoonin tavoitteena on estää kolikon päivittäinen kaupankäynti ja palkita pitkäaikaiset haltijat perimällä 10% maksu jokaisesta myynnistä. Puolet kerätyistä palkkioista on varattu nykyisille kolikoiden omistajille, jotka saavat eräänlaisen osingon lisäkolikoina.
”Tavoitteena on estää suuremmat hinnan laskut, kun suuret omistajat päättävät myydä kolikoitaan tulevaisuudessa, mikä estää hintaa vaihtelemasta liikaa” -Safemoon kehittäjät
SafeMoon on myös kertonut, että se on valinnut kolikolleen manuaaliset palot jatkuviin polttoihin, jolloin digitaaliset kolikot poistetaan tarkoituksellisesti markkinoilta. Tämä saa aikaiseksi sen, että kolikoita on tulevaisuudessa vähemmän liikkeellä kuin mitä markkinoille alunperin niitä laskettiin. SafeMoonin kehittäjien mukaan kolikoiden poltto antaa SafeMoonille paremman hallinnan kolikon kokonais tarjonnasta. Vähemmän tarjontaa ja kasvava kysyntä nostaisi kolikon hintaa.
Safemoonin tulevaisuuden suunnitelmat?
SafeMoon on laatinut vuodelle 2021 etenemissuunnitelman. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä yritys ilmoitti kaksinkertaistaneensa tiiminsä ja aloittaneensa markkinointikampanjoita. Seuraavaksi yritys aikoo valmistaa SafeMoon-sovelluksen (vaikka on epäselvää, mitä sovellus tekee), lompakon ja pelit. Se kertoo myös aikovansa tutkia valuutan kaupankäynnin sallimista Binancen kaltaisissa pörsseissä, aloittaa oman pörssin rakentamisen, laajentaa tiimiään 35% ja perustaa Ison-Britannian / Irlannin toimiston. Viimeisen vuosipuoliskon aikana yritys ilmoitti aikovansa lopettaa SafeMoon Exchangen ja avata afrikkalaisen SafeMoon-toimiston.
Kuka johtaa SafeMoonia?
SafeMoonia johtaa kuusihenkinen tiimi, joista keulakuvana on toimitusjohtaja John Karony, joka toimi aiemmin Yhdysvaltain puolustusministeriön analyytikkona LinkedIn-profiilinsa mukaan. Hänen lisäkseen tiimissä toimii teknologiajohtaja Thomas Smith ja yhteisöpäällikkö Trevor Church. Smith on työskennellyt viimeiset kaksi vuotta eri organisaatioiden mukana lohkoketjuteknologian alalla sekä hajautetuissa rahoitustuotteissa (DeFi), DeFi on lyhenne sanoista decentralized finance. Suomeksi tällä tarkoitetaan hajautettua finanssimaailmaa.
SafeMoonin operatiivinen johtaja, Jack Haines-Davies, joka asuu Isossa-Britanniassa, listaa kaksi yritystä LinkedInissä, LikeandShare ja Ben Phillips Global, entisiksi työnantajiksi.
Mitä kriitikot sanovat?
Suuret tavoitteet sekä suunnitelmat ovat saaneet myös epäilijät kohottamaan kulmiaan. Esimerkiksi Twitter-tili WarOnRugs, joka tunnistaa itsensä ”yhteisöpohjaiseksi ruohonjuuritason liikkeeksi”, jonka tarkoituksena on paljastaa kryptohuijauksia, on kritisoinut SafeMoonia omistajien yli 50% likviditeettiomistuksista ja on twiitannut: ”Hän voisi nostaa likviditeettipoolin ja myydä kolikot, mikä veisi muilta omistajilta maton alta [tarkoittaa yleistä poistumishuijausta]. Kaikkien varojen menettämisen todennäköisyys: ehdoton.”
Toimitusjohtaja on kuitenkin reagoinut positiivisesti tähän väitteeseen tulemalla julki sillä argumentilla, että suurta likviditeettipoolia tarvitaan näytöksi vakavaraisuudesta kun SafeMoon listataan uusiin kryptopörsseihin. Uusia listauksia onkin tullut tasaisin väliajoin tästä lähtien.
Miten ostaa SafeMoonia?
SafeMoonia voi ostaa suoraan tietystä pörsseistä esim. BitMart, WhiteBit tai Gate.IO.
Paras tapa kuitenkin hankkia tätä kryptovaluuttaa on ladata Trust Wallet, ostaa BNB kolikkoa esim. eToron kautta, jonka jälkeen voit muuntaa BNB:t Binance Smart Chain kolikoiksi (BSC). BSC kolikoilla voit ostaa SafeMoonia käyttäen Trust Walletin sisällä olevaa Pancake Swap sovellusta. Tämä saattaa kuulostaa monimutkaiselta mutta allaoleva linkki vie sinut videoon, joka käy ostamiseen liittyvät vaiheet läpi kädestä pitäen.