Mikä on Ripple XRP?

Ripplen XRP:llä on nykyään erittäin suuri ja fanaattinen kannattaja kunta, mutta myös Rippleä vastustavia sijoittajia löytyy erittäin monia. Tämä on yksi kolikko joka jakaa ihmisten mielipiteitä todella laidasta laitaan. Mikä on Ripple XRP? Vuonna 2012 perustettu Ripplen XRP on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista kryptovaluutoista. Lue lisää sekä osta kryptovaluuttaa helposti.

Mikä on Ripple? Osta kryptovaluuttaa
Mikä on Ripple?

Yleisesti kryptovaluutat jaetaan kolmeen kategoriaan: valuutat, platformit sekä tokenit.
Valuutoista suurin ja tunnetuin on ehdottomasti Bitcoin. Sen rooli on ennen kaikkea toimia digitaalisena P2P-maksuvälineenä, eikä Bitcoinilla ole juuri muita ominaisuuksia. Muita tunnettuja valuuttoja ovat mm. Bitcoin Cash, Dogecoin sekä Litecoin.

Toiseen kategoriaan kuuluvat platformit. Niiden käyttötarkoitus on toimia käyttöjärjestelmänä älysopimuksille sekä hajautetuille applikaatioille. Ne toimivat vähän niin kuin esimerkiksi Android, iOS tai Windows käyttöjärjestelmät. Platformeista suurin ja tunnetuin on ehdottomasti Ethereum.

Tokenit taas ovat kolikoita, joita luodaan edellä mainittujen platformien sisälle, nämä eivät siis sisällä omaa lohkoketjua. Tunnetuimpia esimerkkejä näistä ovat Chainlink sekä DeFi-tokenit, kuten Aave sekä Uniswap.

XRP ei suoranaisesti sovi minkään näiden ryhmän edustajaksi. Se on tavallaan kilpailija valuutoille, mutta muistuttaa myös platformia. Ripple XRP on kehitetty olemaan nopea, luotettava sekä skaalautuva maksujärjestelmä. Markkinoilla on yksi selvä kilpailija XRP:lle, se on Stellar Lumens, joka pohjautuu samaan teknologiaan kuin Ripple XRP.

Mikä erottaa Ripplen sekä XRP:n?

On hyvä tietää mikä ero on Ripplellä sekä XRP:llä. Ei ole mitenkään epätavallista sekoittaa näitä kahta keskenään, sillä Rippleä käytetään yhä kuvaamaan XRP-tokenia pörssissä sekä uutisissa. Vuonna 2018 Ripple teki selvän pesäeron XRP-tokeniin. Tämän vuoksi Ripple.nimi katosi vähitellen pörsseistä sekä kryptovaluutta kurssilistoilta. Jossain paikoissa on yhä mahdollista nähdä nimi Ripple tai Ripple XRP, mutta lähes kaikki palvelut käyttää nimeä XRP.

XRP sijoittaminen sekä säilytys

Mikä on Ripple? Kannattaako sitä ostaa? Harva kolikko jakaa mielipiteitä kuten Ripple ja XRP-token jakavat. XRP on kuitenkin mielenkiintoinen sijoituskohde. Sijoituskohteen valinta on aina erittäin tärkeää, jotta sijoittaminen on turvallista sekä luotettavaa. Esimerkiksi eToro sekä StormGain ovat mainioita sijoituspalveluita, joissa XRP on saatavilla.

Jos sinulla ei vielä ole tiliä, niin pääset rekisteröitymään kätevästi tätä kautta:
eToro
StormGain

Suosittelemme XRP:n säilyttämiseen turvallisua Ledger kryptolompakkoja, jolloin sijoituksesi pysyvät tuvassa eivätkä hakkerit pääse niihin käsiksi.

Ostakryptoja.com muistuttaa että kryptosijoittaminen on erittäin suuren riskin sijoitustoimintaa. Älä ikinä osta kryptovaluuttaa enempää kuin sinulla on vara menettää. Muista myös että älä lähde mukaan hehkutuksiin ja osta kryptovaluuttaa kurssin ollessa huipussaan. Tällöin saatat menettää sijoituksesi nopeasti.