Osta kryptovaluuttaa helposti netistä

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana ja suurten arvon nousun ansiosta kryptovaluutat ovat saaneet laajasti huomiota eri medioissa. Kryptovaluuttaa voidaan hankkia sekä ostamalla että louhimalla. Kryptovaluuttojen louhimisella ei suinkaan tarkoiteta, että mitään kaivettaisiin maasta kullan tai muiden jalometallien tapaan vaan kryptovaluuttojen louhinnassa käytetään tietokoneen laskentatehoa, jossa tietokone suorittaa monimutkaisia laskutoimituksia ja tällä tapaa vahvistaa kryptovaluutan käyttäjien välillä lähetettyjä siirtoja. Tämä tapa hankkia kryptoja on aikaa vievää hommaa jonka vuoksi keskitymme tässä artikkelissa yksinkertaisempaan tapaan eli osta kryptovaluuttaa sijoittamiseen.

Kryptovaluuttojen ostaminen on nykypäivänä tehty todella helpoksi, sillä kryptovaluutta jonka hankit ostamalla on jo louhittu. Ostaja voi hankkia itselleen kryptovaluuttaa valitsemastaan kauppapaikasta. Kauppapaikat ovat hyvin samantyyppisiä kuin ne jotka välittävät verkossa rahastoja ja osakkeita. eToro on hyvä esimerkki kauppapaikasta, jossa voi ostaa itselleen sopivaa kryptovaluuttaa mutta myös osakkeita sekä muita sijoitusinstrumentteja.

osta kryptovaluuttaa
Osta kryptovaluuttaa helposti netistä

Luo tili valitsemaasi kauppapaikkaan

Valitse sivuiltamme itsellesi sopiva kauppapaikka ja luo itsellesi tili. Tässä vaiheessa sinun pitää vain valita itsellesi käyttäjänimi ja salasana sekä antaa sähköpostiosoitteesi johon kauppapaikan lähettämä vahvistuslinkki lähetetään. Tämä ohje pätee suurimpaan osaan kauppapaikoista mutta niiden välillä voi olla pieniä eroja rekisteröitymis-vaiheessa. Sivuillemme on kerätty luotettavia kauppapaikkoja ja niiden arvosteluja sekä saat suorat linkit niihin.

Siirrä rahaa kauppapaikkaan

Jotta pääsisit ostamaan haluamaasi kryptovaluuttaa kauppapaikasta (eToro) pitää sinun ensin siirtää rahaa uudelle tilille minkä olet juuri luonut. Rahan siirtäminen onnistuu helposti pankkikortilla tai verkkopankkitunnuksilla jolla voit tehdä suoran talletuksen kauppapaikkaan.

Osta kryptovaluuttaa

Kun olet tehnyt talletuksen voit helposti syöttää hakukenttään haluamasi kryptovaluutan nimen niin näet reaaliajassa kyseisen valuutan hinnan haluamassasi valuutassa esim. euroissa. Voimme käyttää esimerkkinä Bitcoinia, joka on maailman suosituin kryptovaluutta. Kauppapaikka näyttää hinnan aina yhdelle kryptokolikolle, ja Bitcoinin tapauksessa tämä on vuonna 2021 kymmeniä tuhansia euroja. Tämä ei suinkaan tarkoita, että sinun pitäisi niin suurella summalla sijoittaa jotta voisit omistaa kyseistä kryptovaluuttaa vaan voi ostaa sen murto-osia kuten 0,001 Bitcoinia joka tarkoittaa, että maksat kymmenien tuhansien eurojen sijaan vain muutaman satasen. Paljonko kryptovaluuttaa saat esimerkiksi. sadalla eurolla vaihtelee aina päivän hinnan mukaan. Kun olet päättänyt sijoituksesi summan euroissa voit painaa osta nappia, jonka jälkeen omistat muutaman minuutin prosessointi ajan jälkeen kryptovaluuttaa!

Kryptovaluuttojen säilytys

Ostamisen jälkeen on kryptovaluuttaa säilytettävä jossain. Kun ostat kryptovaluuttaa kauppapaikasta, säilytät sitä automaattisesti kauppapaikan omassa lompakossa. Tämä mahdollistaa kryptovaluuttojen treidaamisen eli vaihtamisen kauppapaikan sisällä. Suosittelemme kuitenkin tutustumaan erilaisiin kryptovaluutta-lompakoihin täältä, jotka ovat yleisesti ottaen turvallisia vaihtoehtoja kryptojen säilytykseen. Lompakoita on monenlaisia kännykällä käytettävistä sovelluksista kuten Bluewallet ja Mycelium aina fyysisiin erittäin turvallisiin lompakoihin kuten Ledger Nano S.

Muista että kryptosijoittaminen on erittäin suuren riskin sijoitaustoimintaa, joten osta kryptovaluuttaa vain sen verran kuin olet valmis menettämään.