Libertex

Vuonna 1997 perustettu Libertex Group on alunperin Kyprokselta oleva valuuttakauppapörssi. Yli kaksikymmentä vuotta kokemusta omaava Libertex palvelee sijoittajia jo yli 2.2 miljoonaa käyttäjää ympäri maailman. Tämä pitkän linjan kauppapaikka on palkittu useasti ja pitää hallussaan jopa parhaan kaupankäyntialustan titteliä. Libertexillä on osaava henkilökunta joka alati kehittää alustaansa ja pyrkii tarjoamaan huippuluokan palveluita käyttäjilleen. Libertex Groupilla on CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) sekä FSCA lisenssit.

Indication Investments Ltd on Libertex-tuotemerkillä säännelty yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Limassolissa, Kyproksessa.

Libertex logo
Libertex kaupankäyntialusta

Käyttäjätilit

Libertex tarjoaa käyttäjilleen kahta erilaista kaupankäyntitiliä. Toinen on varsinainen kaupankäyntitili ja toinen on demo tili. Molemmat näistä tarjoaa käyttäjille ainutlaatuisia ominaisuuksia kun demo tilin leikkirahalla treidaamisen siitä kiinnostuneille.

Varsinainen kaupankäyntitili sopii niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin sijoittajalle sillä tällä tilillä käytät oikeaa rahaa tehdäksesi kauppaa kryptovaluutoilla, fiat valuutoilla eli tavallisella rahavaluutalla sekä useilla muilla sijoitusinstrumenteillä. Libertexin kaupankäyntitili on myös oiva tapa lähteä kokeilemaan kryptovaluuttoihin sijoittamista ensimmäistä kertaa sillä minimitalletus on 100 euroa.

Libertex-demotili tarjoaa kaupankäyntialustan ilman rahallista riskiä sillä voit sijoittaa leikkirahaa oikean rahan sijasta. Demotiliin kuuluu myös laaja kattaus opetusohjelmia aloittelijoille ja se sopii erityisesti sijoittajille, jotka haluavat oppia valuuttakaupankäynnin luonteen ennen kuin he haluavat sijoittaa omaa rahaa markkinoille. Yhteenvetona demo-kaupankäyntitili on tili, joka toimii koulutus-kokonaisuutena sekä ensimmäisenä asteena kaupankäynnille ja varsinaiselle libertex-alustalle.

Libertex on CFD-kaupankäyntiin erikoistuva kaupankäyntialusta, joka tajoaa sijoituspalveluita ja on voittanut jo 40 kansainvälistä palkintoa toimintansa aloitettuaan. CFD:t (Contracts For Difference) eli suomeksi hinnanerosopimukset ovat sijoitusintrumentteina edistyksellisiä, mutta CFD:t ovat monimutkaisia instrumentteja, ja niihin liittyy suuri riski menettää rahaa nopeasti vipuvaikutuksen vuoksi. Libertex on niin sanottu OTC, eli Over-The-Counter – pörssi mikä tarkoittaa kaupankäyntiä arvopapereilla virallisten pörssien ulkopuolella. OTC-kaupankäynti ei tapahdu tietyssä kiinteässä sijainnissa, kuten Lontoon pörssi, joka sijaitsee suuressa rakennuksessa Lontoon keskustassa. OTC-kaupankäynnissä osakekauppiaat hallitsevat markkinoita, koska he asettavat hinnat joilla he ovat valmiita myymään ja ostamaan.

CFD: t ovat monimutkaisia ​​instrumentteja, ja niihin liittyy suuri riski menettää rahaa nopeasti vipuvaikutuksen vuoksi. 83% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa, kun käydään kauppaa CFD: llä tämän tarjoajan kanssa. Sinun tulisi miettiä, ymmärrätkö CFD: n toiminnan ja onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi.

Vuodesta 1997 toiminut yritys

Libertex joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien ja on viimeisten 23 vuoden aikana kasvanut huimasti ja sillä on yli 2,2 miljoonaa asiakasta 110 maasta ja yli 700 työntekijää. Huolimatta tämän kaupankäyntialustan kapeasta valikoimasta mitä tulee erilaisiin omaisuusluokkiin toteuttaa se liiketoimintamalliansa menestyksekkäästi, ja yrityksen arvoihin kuuluukin vahvasti luottamus.

Libertex kuitenkin varoittaa uusia asiakkaitaan klooniyrityksiltä (ts. Huijarivälittäjiltä, jotka teeskentelevät olevansa Libertex). Libertexillä on ollut ongelmia kyseisten huijareiden kanssa, mutta ne ovat valitettavasti heidän kontrollinsa ulkopuolella. Libertex toimii CySEC: n sääntelyn alaisena ja yli 83,0% kauppiaista kyseisessä pörssissä hoitaa salkkunsa tappiolla, joka on kaikilta osin keskimääräistä korkeampi tappiollisempaa verrattuna moneen muuhun pörssiin. Libertexillä kuitenkin on todella kilpailukykyinen hinnoittelu ja sen oma kaupankäyntialusta voitti vuoden 2020 European Financial -lehden kaupankäyntialustan palkinnon.

Millä voin käydä kauppaa?

Libertexissä on tarjolla 51 valuuttaparia, 16 hyödykettä ja 43 kryptovaluuttaa. Osakekauppiailla on pääsy 129 globaaliin blue chip-CFD:hen, 19 indeksi CFD: hen ja kymmeneen ETF: ään, yhteensä 268 erilaiseen ostettavissa olevaan omaisuuteen. Useimmat vähittäiskauppiaat pitävät valikoimaa riittävänä ja monipuolinen sijoitusten hajauttaminen on näin mahdollista, tästä huolimatta kokeneemmalle sijoittajille tämä valikoima saattaa olla hieman suppea, aloittelevalle sijoittajalle Libertexin valikoima riittää yleensä varsin hyvin. Kuten mainittu, Libertexillä on kattava valikoima kryptovaluuttoja, joihin kuuluu esim. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Dogecoin sekä lukuisia muita altcoineja

Sijoittajilla on siis pääsy 268 eri sijoituskohteeseen kuudella eri sektorilla.

Demot ja koulutus

Uusilla sijoittajilla on pääsy yli 35 video koulutukseen, joissa on myös tekstisisältöä, videot ovat usein alle kaksi minuuttia pitkiä. Libertex on näillä verkkoseminaareilla yrittänyt antaa lisäarvoa aloitteleville sijoittajille, jotka kaipaavat apua päästäkseen kunnolla vauhtiin. Libertexin yleinen lähestymistapa koulutukseen on silti vielä aavistuksen jäljessä verrattuna sen kilpailijoiden lähestymistapaa, joista jotkut pystyvät tarjoamaan korkealaatuista koulutusta.

Yli 35 lyhyttä videotunnia näyttävät suurimman osan Libertexin opetussisällöstä.

Talletukset ja nostot

Pankkisiirtojen lisäksi sijoittajat voivat käyttää maksutapoina luotto- / maksukortteja, Sofort, Skrill, Neteller, Giropay, Trustly, iDEAL, P24, Multibanco, Rapid Transfer, Teleingreso ja Neosurf Voucher. Käsittelyajat ovat Libertexillä nopeita, lukuun ottamatta tavallisia pankkisiirtoja, joissa kestää kolmesta viiteen työpäivää. Libertex on luopunut kaikista talletusmaksuista. Nostovaihtoehdot rajoittuvat pankkisiirtoihin sekä luotto- / maksukortteihin, Skrilliin ja Netelleriin. Skrill on maksuton, ja muiden vaihtoehtojen kustannukset ovat välillä 0,5% ja 10 €, kun taas nostojen käsittelyaika vaihtelee 24 tunnin ja viiden työpäivän välillä.