Kryptot yleistyvät maksuvälineitä

Kryptovaluutta uutiset tarjoilee kuumimmat kryptomaailman juorut sekä uutiset. Japanilainen verkkopelien sekä virtuaalimaailmojen valmistaja Nexon on ostanut yhteensä 1717 Bitcoinia 58226 USD kappalehinnalla. Nexon uskoo kryptovaluuttojen tarjoavan pitkässä juoksussa vakautta sekä likviditeettiä. 

Virtuaalivaluutta uutiset
Kryptovaluutta uutiset

Nexon ei ole ensimmäinen suuri maailmanlaajuinen yritys, joka on ostanut merkittävän summan Bitcoineja. Aiemmin esimerkiksi MicroStrategy osti 21 000 kappaletta Bitcoinia 250 000 miljoonan hintaan. Tämän jälkeen ostohousut laittoi jalkaan Square yhteensä 50 miljoonan ostollaan sekä näiden huipuksi Tesla teki 1.5 miljardin sijoituksen Bitcoiniin vuoden 2020 loppupuolella.

Japanissa tämän suuntainen kehitys ei ole mitään ennen kuulumatonta, sillä maa hyväksyi digitaaliset maksutavat lailliseksi valuutaksi vuonna 2016. Digitaaliset maksutavat ovat yleistynyt todella paljon viime aikoina maksuvälineenä myös Suomessakin, sillä yhä useampi yritys on valmis vastaanottamaan Bitcoineja sekä muita virtuaalivaluuttoja maksuvälineenä. Suomessa Bitcoinilla voi ostaa hotellimajoituksia, lentolippuja, polkupyöriä, pianoita sekä monia muita tuotteita. Tulevaisuudessa on hyvinkin mahdollista että digitaalisen valuutan osuus valuutta markkinoilla kasvaa huomattavasti nykyisestä.

Vaikka virtuaalivaluutat yleistyvätkin maksutapoina, silti esimerkiksi Bitcoinit ovat vielä suositumpia esimerkiksi sijoittajien keskuudessa. Esimerkki osakesijoittajat saattavat hajauttaa sijoituksiaan kryptovaluuttoihin hieman suurempien tuottojen toivossa. Krypto maailmassa pörssikurssit kuitenkin vaihtelevat suuresti, joten sijoittamiseen sisältyy erittäin korkea riski.

Kryptovaluutta uutiset sekä Bitcoinin kehitys

Eittämättä tämän hetken suurin sekä arvokkain virtuaalivaluutta on ehdottomasti Bitcoin. Bitcoinin arvo on noussut erittäin paljon alkuvuodesta 2021, joten mielenkiinnolla odotamme mihin suuntaan arvo kehittyy vuoden mittaan, kryptovaluutta uutiset luonnollisesti seuraa tilannetta.

Virtuaalivaluutta maailmassa on kuitenkin erittäin paljon erilaisia valuuttoja, sekä uusia syntyy kaiken aikaa. Mahdollisesti jotain päivänä löytyy myös Bitcoinille potenttiaalinen haastaja, mutta se saattaa viedä aikaa johtuen Bitcoinin erittäin korkeasta markkina asemasta, ainakaan vielä tämän suuntaiset kryptovaluutta uutiset eivät ole saaneet palstatilaa.
Teoriassa jokainen pystyy perustamaan oman virtuaalivaluutan, joten markkinoilta löytyy luonnollisesti myös todella epämääräisiä valuuttoja myös.

Markkinoilla on myös Bitcoinin lisäksi useita vanhoja sekä perinteikkäitä kilpailijoita, kuten Litecoin, Etherhium sekä Ripple. Nämä kolikot ovat pysyneet pinnalla jo todella pitkän aikaa, joten tulevaisuudessa myös näillä on mahdollisuudet kehittyä suureksi valuutaksi.

Esimerkiksi Bitcoinin ostamiseen soveltuvista kauppapaikoista eToro on markkinoiden ehdottomasti yksi parhaista. Tätä kautta ostaminen on tehty erittäin helpoksi tavallisille kuluttajille.