Title

Syöksykierre uhkaa Bitcoinia sekä muita kryptovaluuttaa

Viimepäivien aikana markkinoilla on tapahtunut suuria heilahduksia, Bitcoinin arvo ei ole ollut moneen kuukauteen näin alhaalla, joten kryptovaluuttaa on saanut ennätys halvalla uhkaavan syöksykierteen vuoksi, jos viime viikolla osta virtuaalivaluuttaa, niin tällä viikolla kryptosaldosi on saattanut pienentyä huimia summia. Esimerkiksi keskiviikkona 19.5.2021 Bitcoinin arvo käväisi jopa 32 000 USD, tämän vuoden huippuarvon ollessa noin 60 000 USD.

osta virtuaalivaluuttaa bitcoinin arvo
Bitcoinin arvo on laskussa

Bitcoinin arvo laskun syyt ja seuraukset

Arvon laskun uskotaan johtuvan esimerkiksi Kiinan uusista rajoituksista. Kiina on päättänyt kiristää finanssi-instituutioiden saantelyä liittyen krypto valuuttaliikenteeseen. Kiina varoitti myös sijoittajia krypto treidaamisen vaaroista, heidän mukaansa kuluttajilla ei ole mitään suojaa, jos heille syntyy tappioita tai he joutuvat huijatuksi osta kryptovaluuttaa sijoituksen jälkeen tästä johtuen Bitcoinin arvo on heilahdellut paljon.

Kryptovaluutta on heilahdellut viimeaikoina todella rajusti, joten Kiina on ilmoittanut että kryptovaluutta heilahtelut ovat suuria turvallisuusuhkia ihmisten normaalille taloudelle sekä rahoitukselle.

Elon Musk ja Bitcoin

Elon Musk ilmoitti aiemmin, että Tesla ei hyväksykään osta virtuaalivaluuttaa autokaupan maksuvälineenä. Koska Bitcoinin louhiminen kuluttaa erittäin paljon sähköä, Elon Musk on tehnyt täyskäännöksen, kyseisen virtuaalivaluuttaa kohtaan. Bitcoinin louhiminen tapahtuu pääsääntöisesti fossiilisilla polttoaineilla, joten osta virtuaalivaluuttaa kauppa tapahtumat kuluttaa luonnonvaroja todella paljon. Bitcoinin arvoon louhinnan hinta voi vaikuttaa suuresti.

Pidemmällä aikavälillä Bitcoinin tuotto on silti ollut todella kovaa. Esimerkiksi jos osta kryptovaluuttaa vuosi sitten, Bitcoinin arvo oli silloin n. 8000€ hintaan, nyt kyseinen virtuaalivaluuttaa myydään hintaan 32 000€.

Vitalik Buterin ja Shiba Inu

Tämän viikon erikoisista kryptovaluutta – uutisista vastaa markkinoiden tuore tulokas Shiba Inu. Viimeaikoina markkinoille on vyörynyt todella paljon erilaisia Dogecoin – kopioita, kuten Akita Inu tai Shiba Inu. Näistä jälkimmäinen kryptovaluutta nousi jopa kryptovaluuttaa mittavalle top 20 listalle sekä markkina-arvo kipusi lähes 15 miljardiin dollariin. Tämä johtuu ihmisten osta kryptovaluuttaa käyttäytymisestä.

Shiba Inu sekä sen SHIB-kolikon perustajat päättivät lähettää projektin alkuvaiheessa puolet kaikista olemassa olevista SHIB-tokeneista Vitalik Buterin lompakkoon. Vitalik Buter on krypto maailmassa erittäin tuttu nimi, sillä hän on Ethereumin perustaja. Perustajien mielestä tämä oli hyvä tapa vakuuttua siitä, ettei SHIB-token tarjontaa vain dumpata markkinoille suurien valaiden toimesta. Lopulta Buter lähetti mm. miljardin USD arvosta SHIB-tokeneita Intiassa toimivalle COVID-hyväntekeväisyysjärjestölle.

Bitcoinin arvo tulevaisuuden näkymät

Kryptovaluutta – markkinoiden tulevaisuuden näkymiä on todella vaikea ellei mahdotonta ennustaa etukäteen. Varsinkin Bitcoinin arvo viimeaikaista kurssien muutosta on ollut lähes mahdotonta ennustaa. Nykyinen kurssikehitys on saanut aikaan jopa suoranaista paniikki myyntiä. Esimerkiksi aloittelevat sijoittajat jotka ovat päätyneet osta virtuaalivaluuttaa toimintaan Bitcoinin arvo ollessa jopa 60 000$ ovat nyt todella ikävässä tilanteessa, sillä sijoitukset ovat laskeneet nyt jo lähes 50%.

Bitcoin-sijoittaminen ei missään nimessä ole henkisesti helppoa eikä kaikista ole tämän kaltaiseen erittäin suuren riskin sijoitustoimintaan, siksi onkin erittäin tärkeää ettet ikinä osta virtuaalivaluuttaa enempää kuin sinulla on varaa hävitä.

Kuitenkin kun tutkii Bitcoinin arvoa pitkältä ajalta, niin tuotto on ollut todella huikeaa verrattuna perinteisempään sijoitustoimintaan. Bitcoin on tuottanut historiansa aikana keskimäärin 200% vuosituottoa, osakkeet tuottavat yleensä noin 7-8% vuosituoton. Luonnollisesti osake-tuotto on huomattavasti pienemmän volatiliteetin sekä riskin sijoitustoimintaa.

Osta virtuaalivaluuttaa helposti netistä

Netistä löytyy useita kryptopörssejä joista virtuaalivaluutan ostaminen on erittäin helppoa. Kauppapaikkaan kannattaa kuitenkin tutustua huolella etukäteen, sillä ostokuluissa saattaa olla suuriakin eroja. Ostakryptoja.com sivusto suosittelee sijoittamista eToro sijoituspalvelun kautta, sillä se on todella luotettava sekä helppokäyttöinen. Heillä on jo usean vuoden kokemus useasta erilaisesta sijoittamisesta, joten aloittelijalle se on luonteva tapa osta virtuaalivaluuttaa.

1. Luo tili eToroon
2. Vahvista tilisi
3. Suorita talletus haluamallasi talletustavalla
4. Aloita kryptosijoittaminen

Älä ikinä osta virtuaalivaluuttaa enempää kuin sinulla on vara hävitä, viimepäivät ovat osoittaneet että jopa Bitcoin on kryptovaluuttaa joka on altis suurillekkin arvon heilahteluille. Suuretkin voitot voivat muuttua tappioiksi jopa pienessä hetkessä, niin kuin tämä viikko on osoittanut.

Ledger - Crypto Beginners Pack