Bitcoin yleistyy virallisena valuuttana

Kesäkuussa 2021 virtuaalivaluutta maailmassa kuului suuria uutisia sillä El Salvador tekee Bitcoinista virallisen maksuvälineen. Vaikka El Salvador on köyhä sekä pieni maa, kyseessä on silti erittäin merkittävä Bitcoin uutinen. Maksuväline – aseman vahvistaminen poistaa Bitcoinin volatililiteettiongelmaa merkittävästi, koska tuotteet ja palvelut hinnoitellaan tästä lähin Bitcoineissa. Tulevaisuudessa siis Bitcoin sopii sekä osta kryptolivaluuttaa hankintoihin sekä myös kaikkiin muihinkin kauppa tapahtumiin.

Bitcoin osta kryptovaluuttaa
Bitcoin on virallinen maksutapa El Salvadorissa

Yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että El Salvadorin kansalaiset voivat käyttää Bitcoinia virallisena maksuvälineenä tavaroiden sekä palveluiden kauppaamisessa. Tämä mullistava päätös toi nostaa El Salvadorin kryptovaluutta maailman huipulle siirtämällä suurelta osalta käteisrahaan perustuvan talouden digitaaliseen talouteen, jossa jokainen ihminen saisi pankkitilin puhelimeensa. Tämä olisi mullistava muutos, ottaen huomioon että maassa yli 70% ihmisistä ei omista minkäänlaista pankkitiliä.

Tämä uudistus tuo mahdollisesti jopa 10 miljoonaa Bitcoin käyttäjää. Tämä ehdottomasti avaa mahdollisuuksia myös muille maille tutkia Bitcoinin mahdollisuutta virallisena valuuttana. Se että onko nyt paras aika sijoittaa virtuaalivaluuttaan on mahdotonta sanoa, sillä tulevaisuus osoittaa mihin suuntaan kurssit muuttuvat. Joka tapauksessa jos päätät ryhtyä sijoittajaksi, niin kauppapaikan valinta on ehdottoman tärkeää. Ostakryptoja.com suosittelee luotettavia kauppapaikkoja, kuten eToro tai Sturmgain.

Kehitystä tapahtuu muuallakin

Myös muut maat ovat alkaneet tarkistamaan mahdollisuutta kansalliselle kryptovaluutalle osana keskuspankin digitaalisena valuuttana. Esimerkiksi Etelä-Afrikan keskuspankki lähetti lehdistötiedotteen, jonka mukaan maa voisi aloittaa alustavat tutkimukset siinä, onko mahdollista toteuttaa toimiva digitaalinen valuuttaa Afrikan valtiossa. Tutkinnassa on selvittää, onko mahdollista, toivottavaa tai tarkoituksenmukaista, että Etelä-Afrikan CBDC tulisi täydentämään maan käteistä maksuvälinettä.

Tutkimuksessa selvitetään digitaalisen rahoitusjärjestelmän toimintamahdollisuuksia perinteisen käteisen rinnalla ja tapoja jolla tuoda esiin molempien maksutapojen parhaat puolet.

Bitcoin ja Elon Musk

Luonnollisesti kryptokatsaus on tietoinen Elon Muskin twiiteistä. Elon Musk on viimeaikoina saanyt koko virtuaalivaluutta maailman todelliseen myllerrykseen Twiiteillään. Kun hän jakoi Twitter tilillään meemi kuvan jossa valuuttakurssit oli syöksymässä todella rajua vauhtia alaspäin, samalla myös Bitcoin, Dogecoin, Ethereum sekä muut virtuaalivaluutta kurssit syöksyivät alaspäin.

Nykyään virtuaalivaluutta markkinat ovat todella herkkiä vaihteluille Elon Muskin Twiittien tahtiin, mutta viimeaikaisten twiittien jälkeen on hyvinkin mahdollista että twiittien vaikutus määrä tulee laskemaan.

Ostakryptoja.com ei ole sijoitusneuvonta sivusto, vaan kryptovaluutta harrastajien ylläpitämä sivusto auttamaan aloittelevia sijoittajia pääsemään alkuun sijoittamisen maailmaan. Älä ikinä osta kryptovaluuttaa enempää kuin mitä sinulla on varaa menettää.

Ledger - Crypto Beginners Pack
Ledger - Crypto Beginners Pack