Cardano ADA

Mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa? Cardano on ympäristöystävällisempi vaihtoehto Bitcoinille. Kryptovaluutuista monelle tulee mieleen pelkästään Bitcoin, mutta markkinoilta löytyy monia muitakin vaihtoehtoja, seuraavassa esittely Cardanosta sekä vinkit jolla osta Cardanoa.

Cardano on kryptomaailmassa suhteelisen tuore valuutta. Vuonna 2015 perustettu Cardano näki päivänvalon ensimmäisen kerran vuonna 2017. Cardano on alusta, joka on luotu olemaan kestävä, skaalautuva sekä yhteensopiva muiden kryptovaluuttojen lohkoketjujen kanssa. Tämä kolmannen sukupolven taistelee asemastaan muunmuassa vastaavien kryptovaluuttujojen kanssa, kuten Eterheumin, EOS sekä Tronin kanssa kryptojen herruudesta.

cardano logo
cardano logo

Ominaisuudet

Jotta ymmärtää miten Cardano toimii, kannattaa hetkeksi unohtaa perinteisten kryptovaluutta-ajatukset sekä keskittyä hieman toisenlaiseen toimintaperiaatteeseen. Ensiksi on tärkeää ymmärtää ettei Cardano itsessään tarkoita virtuaalivaluuttaa, vaan Cardano on alusta jossa on mukana kokonainen universumi, jonka sisällä toimivasta kryptovaluutasta käytetään nimitystä ADA. Logiikka on varsin samanlainen kuin esimerkiksi Ethereumilla sekä sen sisällä toimivalla virtuaalivaluutalla, eli Etherillä. Cardanosta on pyritty luomaan paranneltu versio Ethereumista.

Markkinakäyttäytyminen

Vaikka Cardano ei ole ollu vielä pitkään markkinoilla, sen vauhti on ollut todella hurjaa. Heti ensimmäisenä vuotenaan vuonna 2017 Cardano saavutti huikean nousun, ADA-tokeni räjähti peräti kymmenkertaiseksi sekä nousi kymmenen suurimman kryptovaluutan joukkoon. Tähänastisen kaikkien aikojen korkeimman arvon ADA saavutti helmikuussa 2021, jolloin yhden kolikon arvo oli lähes puolitoista dollaria, 1,48$ per kappale. Tulevaan markkinahintaan vaikuttaa luonnollisesti kuinka moneen krypto pörssiin Cardano onnistuu listautumaan. Esimerkiksi mahdollinen Coinbaseen listaus voisi luvata erittäin hyvää, joten osta Cardanoa saattaa olla tulevaisuudessa todella hyvä sijoitus.

Säilytys

Kuten jokaisen muunkin kryptovaluutan kohdalla, myös Cardanolle paras säilytyspaikka on ehdottomasti ulkoinen hardware lompakko. Kun olet osta Cardanoa, Ledger tarjoaa markkinoiden johtavat krypto lompakot, joten siinä säilyttäminen on helppoa ja turvallista. Ulkoinen hardware lompakko liitetään fyysisesti tietokoneeseen, jota kautta kryptoihin päästään käsiksi. Tästä huolimatta kryptoja ei säilytetä tässä lähettävässä laitteessa, vaan lohkoketjussa. Tämä on kuitenkin ehdottomasti turvallisin tapa säilyttää krypto sijoituksia.

Myös perinteisissä nettilompakoissa on omat etunsa. Kryptovaluuttapörssissä säilyttäminen on helpompaa, joustavampaa sekä tällöin kryptoja on nopeampi siirrellä, jos tarkoitus on tehdä päivittäisiä osto- sekä myyntitapahtumia. Kryptopörssien turvallisuus on kehittynyt viime vuosina todella paljon, mutta silti hakkerit saattavat saada varastettuja asiakkaiden varoja.

Pitkäaikais sijoittamiseen suosittelemme erittäin paljon ulkoista hardware lompakkoa. Älä ikinä osta lompakkoa käytettynä, vaan aina uutena suoraan valmistajalta!

Vahvuudet sekä heikkoudet

Nykyään sekä Cardano että Ada ovat todella suosittuja kryptovaluuttoja. Seuraavassa kuitenkin arvio niiden positiivisista sekä negatiivisista ominaisuuksista.

+ Sähkönkulutus. Esimerkiksi verrattuna Bitcoiniin, Adan sähkönkulutus on todella pientä. Adan erittäin pieni sähkönkulutus vähentää sen hiilijalanjälkeä. joten se voi vauhdittaa suosiota kestävän kehityksen aikakaudella.
+ Uudet listautumiset. Jos Cardano pääsee uusiin kryptopörsseihin, se tulee antamaan suurta nostetta.
+ Tulevaisuuden suunnitelmat. Cardanolla on pitkälle aikavälille selkeästi määritelty tavoitteet sekä suunnitelmat. Jos kaikki menee toivotusti, niin tulevaisuus näyttää valoisalta.

– Kova kilpailu. Alustojen herruudesta taistelee useita eri kolikoita. Vastassa on Ethereumin kaltaisia kilpailijoita, niin tulevaisuus saattaa ailahdella.
Ethereumin etumatka. Koska Ethereum on ollut markkinoilla jo huomattavasti pidempään kuin Cardano, niin sen etumatkaa on todella vaikea kuroa umpeen. Aika näyttää onko markkinoilla ollenkaan tilaa kahdelle eli alustalle.
– Usein käytetty huijauksissa. Erittäin ikävä puoli Adassa on se, että sitä käytetään todella usein huijauksissa, jossa kalastellaan käyttäjätunnuksia tai tietoja joilla huijarit pääsevät käsiksi valuuttoihin.

Älä ikinä luovuta salasanaasi tai turvakysymyksiä kenellekään, jos niitä kysellään esimerkiksi viestillä, puhelimitse tai sähköpostitse!

Kuinka osta Cardanoa

Nykyään Cardanon (ADA) ja muun virtuaalivaluutan ostaminen on suhteellisen helppoa, sillä kauppapaikkoja on netissä yllinkyllin. Kuitenkin on hyvä tutustua ennen ostamista eri palveluiden tarjontaan sekä hinnastoihin. Jollain krypto pörsseistä saattaa olla huomattavasti suuremmat palvelumaksut kuin vastaavan palvelun tarjoajalla.

Me ostakryptoja.com sivuilla suosittelemme eToroa sijoittamiseen. Heillä sijoittamisen aloittaminen on tehty erittäin helpoksi.
1. Avaa tilisi tästä
2. Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä
3. Osta mieleistäsi virtuaalivaluuttaa.

Muista että krypto sijoittaminen on erittäin suuren ristin sijoitustoimintaa, joten älä ikinä osta cardanoa tai mitään muutakaan kryptovaluuttaa enempää kuin mitä olet valmis menettämään. Krypto sijoittaminen mahdollistaa erittäin suuren hetkellisen tuoton, mutta rahat voivat myös hävitä vähintään yhtä nopeasti, eli älä ikinä osta Cardanoa enemmän kuin mihin sinulla varat riittävät. Eli kysymykseen, mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa? Tähän kysymykseen ei ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta, vaan markkinoilta löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja, sekä tulevaisuuden ennustus kryptomaailmassa lähes mahdotonta.

Ledger - Crypto Beginners Pack