Bitcoin kurssi vuoden 2021 alhaisimmissa lukemissa

Bitcoinin kurssi on tällä hetkellä vuoden 2021 osalta ennätys alhaisissa lukemissa. Kirjoitushetkellä yhden Bitcoin kolikon hinta oli 32 388,40 USD. Bitcoinin hinta on viime ajat laskenut tasaiseen tahtiin, viikko sitten hinta oli n. 33 000 USD sekä kaksi viikkoa sitten n. 34 000 USD. Kurssin muutosta on todella vaikea arvioida, onko tulossa vielä alkuvuoden kaltainen nousu pyrähdys, jatkuuko kurssin aleneminen tai jämähtääkö kurssi näille summille. Tulevaisuuden ennustaminen on erittäin vaikeaa.

Bitcoin kurssi
Bitcoin kurssi on vuoden 2021 ennätys alhaalla

Bitcoinin markkinaosuus

Bitcoinin markkinaosuutta kuvaava CRYPTOCAP – indeksi, joka kuvaa Bitcoinin markkinaosuutta on tällä hetkellä lukemassa 46,42%, viimeviikolla vastaava arvo oli 45,35% sekä sitä edeltävänä 45,96%. Niinkuin Bitcoinin kurssi, myös markkinaosuus pysyy lähestulkoon samoissa lukemissa. Tämä summa on toki huomattavasti alhaisempi kuin mitä se on ollut huippuaikoina, vuonna 2017 se oli yli 80%.

Myös Altcoin markkinat polkevat paikallaan

Viimeaikoina myös altcoin markkinoilla kurssit ovat pysyneet suhteellisen samoissa. Bitcoin kurssi sekä markkinaosuus polkee paikallaa, niin tällä hetkellä ei myöskään sillä puolella ole nousuja luvassa. Ethereum, Litecoin, Dogecoin sekä XRP ovat pysyneet varsin samoissa viimeiset päivät.

Jos viimeaikaisista kolikoista pitäisi etsiä yksi nousia, niin se on ehdottomasti suomalainen Aave kolikko. Kaiken myllerryksen keskellä muiden kurssien laskiessa, se on jopa onnistunut hieman nostamaan kurssiaan.

EU valmistelee muutoksia kryptomarkkina – lakiin

Maailmalla kiertävien huhujen mukaan EU:n kerrotaan kaavailevan säädöksiä kryptovaluutta markkinoihin. Kyseessä on vasta valmisteilla oleva EU laki, hyväksymiseen menee todennäköisesti vielä useita vuosia, jos laki menee läpi.

Kyseessä olisi siis rahanpesulain varjolla tehtävä laki. EU pakottaisi kaikki transaktiot KYC:n (know your customer) piiriin. Lisäksi kaikki anonyymit kryptovaluutta osoitteet halutaan kieltää kokonaan. Ehdotus käytännössä tarkoittaisi sitä, että jokaisen EU-kansalaisen Bitcoin-transaktiot olisivat tiedossa, samoin kuin Bitcoin omistukset sekä lompakoiden osoitteet.

Vaikka EU:n lakiasetus tulisikin voimaan, mikään ei estäisi EU-kansalaisia avaamasta tiliä tuhansiin muihin globaaleihin pörsseihin. Tämänkaltainen laki vain heikentäisi eurooppalaisten pörssien asemaa.

Jos päätät sijoittaa Bitcoiniin tai muihin kryptovaluutoihin, sijoittaminen onnistuu helposti tätä kautta:
eToro, eToro on suomenkielinen luotettava kauppapaikka. Rekisteröidy tästä
StormGain, StormGain on helppokäyttöinen kryptopörssi. Rekisteröidy tästä

Muista että krypto sijoittaminen on erittäin korkean riskin sijoittamista, joten älä ikinä sijoita enempää kuin sinulla on vara menettää. Esimerkiksi Bitcoin kurssi saattaa vaihdella todella nopeasti, joten voit menettää isojakin summia nopeasti.