Mikä on Binance Coin (BNB)?

 

Binance Coin eli lyhennettynä BNB on Binance kryptovaluuttapörssin oma kryptovaluutta. Jos haluat tietää, mistä ostaa BNB:tä, suosituimmat pörssit ovat tällä hetkellä Binance, KuCoin ja eToro.

 

Heinäkuussa 2017 lanseerattu kryptovaluuttapörssi Binance on päivittäisen kaupankäynnin volyymin perusteella maailmanlaajuisesti suurin alansa toimija. Binance pyrkii tuomaan kryptovaluuttapörssit taloudellisen toiminnan eturintamaan maailmanlaajuisesti. Binancen nimen ideana on näyttää tämä uusi paradigma globaalissa rahoituksessa – Binary Finance tai Binance.

 

Sen lisäksi, että Binance on maailman suurin kryptovaluuttapörssi, se on tuonut markkinoille kokonaisen ekosysteemin erilaisia toimintoja ja sovelluksia käyttäjilleen. Binance-verkostoon kuuluvat Binance Chain, Binance Smart Chain, Binance Academy, Trust Wallet ja luku tutkimusprojekteja, jotka kaikki hyödyntävät blockchain-teknologiaa tuodakseen uuden aikakauden rahoitus-toimintaa maailmaan. Binance Coin on olennainen osa monien Binance-aliprojektien onnistunutta toimintaa.

Binance logo
BNB on Binancen omistamana kryptovaluutta

Ketkä perustivat Binance Coinin?

 

Changpeng Zhao, joka on Binancen perustaja ja toimitusjohtaja sekä He Yi, joka on yksi Binancen perustajista ja toimii markkinointijohtajana. Vuonna 2017 he yhdistivät voimansa ja yhdessä he loivat maailman suurimman kryptopörssin – Binancen. Tämän myötä syntyi myös Binance Coin. 

 

Kuinka monta Binance Coin (BNB) -kolikkoa on laskettu liikkeelle?

 

Alunperin BNB kolikkoja laskettiin liikkeelle 200 miljoonaa BNB-kolikkoa, joista 168 miljoonaa on tällä hetkellä liikkeessä marraskuussa 2021.

 

Binance poistaa markkinoilta eli polttaa kolikoitaan neljä kertaa vuodessa koittaen täten lopulta vähentää kokonaistarjontaa puoleen eli noin 100 miljoonaan BNB kolikkoon. Kolikoita on poltettu jo 16. kertaa ja viimeisin polttaminen tapahtui heinäkuussa 2021, jolloin kolikoita paloi noin 390 miljoonaa dollarin edestä. Se ei kuitenkaan ollut kallein poltto sillä huhtikuussa 2021 pörssi poltti lähes 600 miljoonan dollarin arvosta Binance Coinin polttohetken hintaan katsottuna.

 

Miten Binance Coin verkko on suojattu?

 

Binance-kolikko alkoi aluksi perinteisenä ERC-20-polettina Ethereum-lohkoketjussa. Myöhemmin yritys esitteli oman lohkoketjunsa, ja kolikoita alettiin laskea liikkeeseen Binance-lohkoketjusta, joka on suojattu BFT -konsensusmekanismilla.

 

Mistä ostaa BNB:tä?

 

Binance-pörssin omistamana kryptovaluuttana yksinkertaisin tapa hankkia BNB-kolikoita olisi ostaa niitä Binancen kautta. BNB:n alkuperäinen pörssi Binance tukee suurinta valikoimaa kauppapareja BNB:n kanssa, ja sillä on myös parhaat kolikon kaupankäyntikurssit. 

 

Mistä ostaa BNB:tä turvallisesti ja helposti? Jos etsit vaihtoehtoisia vaihtoja, joista voit ostaa BNB:tä, eToro ja Libertex on hyviä valintoja. Muista, että kryptovaluuttaan sijoittaminen voi olla riskialtista, aivan kuten mikä tahansa muu sijoitustoiminta.

 

Ledger - Crypto Beginners Pack